Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Івано-Франківщині жителі Дубовецької громади посадили найдовшу бузкову алею. Відео

Новини

Акція під назвою «Весна. Життя. Перемога» згуртувала жителів Дубовецької громади. Мешканці усіх старостинських округів самі зібрали в домашніх господарствах понад 1000 кущів різних сортів бузку, щоб висадити, як сподіваються, найдовшу бузкову алею, протяжністю в 3 кілометри.

Бузок обрали неспроста, адже він несе певний символізм, розповідає староста Тустанського старостинського округу Андрій Гарматюк і пригадує, як маленькі діти у бузку шукають «щастя» – 3 або 5 пелюсточок у квіточці.

Напрямок висадки бузку до села Озерце не випадковий, тут дуже мальовничі краєвиди, які мали б привабити туристів, і вдихнути в село, в якому сьогодні всього троє мешканців, нове життя. До висадки дерев долучилася також Дубовецька добровільна пожежна команда. Більше того, участь у висадці бузку взяли й учасники дитячого безпекового гуртка.

На юних рятувальників була покладена важлива місія – підливати щойно посаджені саджанці дерев. Пожежна машина під’їжджала до певної ділянки висадки, у відра з гідранту набирали воду і щедро усе поливали, аби деревце прийнялося, гарно зазеленилося і згодом зацвіло.

Найменшим учасником акції був Матвійко, йому всього один рік, на руках у дідуся садили бузок, який обов’язково має прийнятися.

Така своєрідна толока згуртувала людей, дала можливість разом попрацювати та поспілкуватися на природі. А ще пані Тетяна, каже, що працювати гуртом завжди легше, особливо, коли така гарна місія.

Свій перший саджанець бузку очільник Дубовецької громади Павло Андрусяк посадив разом із отцем Олегом Каськівим на символічному місці перед селом Озерце, саме тут є встановлений стародавній хрест на честь скасування панщини. Отець Олег, який є деканом Дубовецького деканату, наголосив, що ця акція припала на час великоднього посту, коли маємо робити добрі діла.

До акції доєдналось понад двісті учасників. Тепер, як кажуть, коли усе посадили, алею будуть доглядати та чекати з фронту захисників: на сьогодні це 285 відважних хлопців з Дубовецької громади, які боронять нашу землю. А ще сподіваються, що вже наступної весни зберуться біля бузкової квітучої алеї, щоб святкувати нашу перемогу. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua